FuranFlex RWV béléscső

Ez az új alapanyag fafűtéses kazánok kéményeinek és szellőző vezetékek belső felületeinek tűzálló bélelésére lett kifejlesztve. Jelentős előnye a merev acél csövekkel szemben, hogy elhúzásos kémények esetén sem kell megbontani a falazatot, ha ezt a technológiát választjuk. Jobban szigetel, mint az acél, ezáltal jobb huzatot biztosít.

Az RWV jelentése:
R – (Resist) 30 percig ellenáll 1000 °C hőmérsékletű füstgáznak
W – (Wood) Fafűtésre alkalmas
“V” – (Ventilation) Szellőző vezetékek bélelésére alkalmazható
A FuranFlex RWV anyaga
Üvegszövet, mely a hagyományos FuranFlex-szel azonos.
Módosított műgyanta keverék, vöröses színű, kevésbé folyékony, lassabban keményedő.
Külső vászon: fehér színű, üvegselyem szövet, kevlár szálakkal erősítve
A FuranFlex RWV nem éghető (A2)

Kérjen műszaki segítséget, ajánlatot, helyszíni felmérést telefonon vagy e-mailben!

Alkamazhatóság

  • 450 °C-os maximális füstgáz hőmérsékletig
  • természetes huzat elvén működő (gravitációs) kazánokhoz
  • normál működés alatt száraz üzemi körülmények között alkalmazható (nincs kondenzáció a kéményben)
  • KIZÁRÓLAG FATÜZELÉS esetén (vagy faszármazék, ami mindenféle vegyszertől mentes, kizárólag fa alapanyagból előállított termék)
  • Koromtűznek ellenálló rendszer

Kéménybélelés a FuranFlex RWV csővel

Hasonló, mint a hagyományos FuranFlex csővel való bélelés. A legjelentősebb különbség abból adódik, hogy a bekötőidom és az az alatti szakasz teljes egészében korrózióálló acél idomokból van felépítve. A műgyanta cső csak a bekötés felett helyezkedik el.

A kémény megfelelő előkészítése után belehelyezik a műgyanta béléscsövet a kéménybe, majd csatlakoztatják a gőzfejlesztő készüléket. Folyamatos nyomáson tartva, forró gőzzel – mérettől függően – kb. 3 órán át járatják benne a gőzt. Ha megfelelően kikeményedett a cső, akkor elzárják a készüléket, majd az alsó kalibráló csőnél, és fent a kémény kitorkollásánál elvágják. Szükség esetén beteszik a bekötő fölé a köztes csövet, majd kialakítják az alsó szakaszt acél idomokkal (Kondenz tisztító idom, összekötő cső, bekötő idom, köztes cső, kalibráló cső). Felhelyezik az esővédő sapkát, és visszajavítják a falazatot. A kéménybélelés kész.

1