Kondenzációs kémény

A zárt égésterű, úgynevezett kondenzációs gázkészülékek jelenleg a legbiztonságosabbak, ezért egyre jobban terjednek. Az égéshez szükséges levegőt nem a lakótérből nyerik, hanem külön rendszeren keresztül, a szabadból. Biztonságos üzemeltetésükhöz elengedhetetlen a tömörséggel szerelt speciális kéményrendszer. A kéményseprő vizsgálat során ezért e zárt rendszert nyomáspróbának vetik alá.

A keletkező égéstermék elszállítása és az égéshez szükséges levegő beszívása is mesterséges úton történik (a légáramlásokat a készülék belső ventillátora biztosítja) egy speciális rendszeren keresztül.
Alapvetően kétféle módszer létezik, amelyekből az adott telepítési hely sajátosságait figyelembe véve kell választani.

100% Complete
50% Complete

KOAXÁLIS RENDSZER:

A bélelt kéménybe központosító távtartókkal egy kissebb átmérőjű folytonos csövet telepítünk. A füstgáz a kissebb átmérőjű csövön távozik, az égéshez szükséges levegő a külső csövön áramlik a gázkészülékbe.
Előnye: A füstgáz előmelegíti az égési levegőt. Esztétikus (ránézésre csak egy cső csatlakozik a készülékhez).
Hátránya: Mivel mindkét irány légáramlását korlátozott teljesítményű ventillátorok biztosítják, ezért hosszú kéményekbe csak drágább készülék alkalmazása lehetséges, amelynek beépítése nem feltétlenül gazdaságos.

SZÉTVÁLASZTOTT RENDSZER:

Az égéstermék a bélelt kéményen keresztül távozik, de az égési levegő kültéri beszívása a kitorkollástól távol található. A levegőbeszívás történhet a készülék helyiségének külső falán- másik kémény- vagy szellőző csatornán keresztül, estleg lichthofból.
Előnye: A beszívási út sokkal rövidebb lehet a füstgázkürtőjénél, ezért a légmozgás kevesebb energiát, kisebb ventillátorteljesítményű készüléket igényel. A beáramló levegő nem hűti le a füstgázt, ezért kisebb a kondenzátum képződés.
Hátránya: Faláttörést igényel, vagy megszüntet egy szellőző kürtőt. Kevésbé esztétikus, mert a gázkészülékből induló cső elágazik, egyik a kéménybe, másik a levegőbeszívás helyéhez van bekötve.
A zárt égésterű készülékek égéstermék-elvezető része készülhet merev ötvözött alumíniumból, flexibilis acélból, kondenzációs készülék esetében polipropilén alapanyagú merev, vagy fexibilis csőből. Az égési levegő beszívó rész készülhet merev, vagy hajlékony alumíniumból, acélból, vagy műanyagból. A legmegfelelőbb ár/érték arányos megoldást az adott telepítési hely sajátságai, a készülék típusa paraméterei ismeretében tudjuk Önnek javasolni.

Tegye próbára árainkat és kérjen ajánlatot most!